Kerkenraad

De Protestantse Gemeente te Santpoort en Velserbroek bestaat uit twee wijken.

In de kerkenraad wordt gesproken over zaken die de hele gemeente (Santpoort en Velserbroek) aangaan. De kerkenraad behartigt ....
 
Lees meer 

Werkgroep 'Kerk in Actie'



De werkgroep Kerk in Actie Santpoort-Velserbroek heeft als doel om zaken op het gebied van zending, werelddiaconaat en Kinderen in de knel onder de aandacht van de gemeente te brengen. 
Door middel van informatie wordt getracht gemeenteleden bewust te maken van de situatie in de wereld en te motiveren tot (meer) inzet voor medemensen in nood (materieel en geestelijk, wereldwijd).

Lees meer 

Werkgroep 'Groene Kerk'

Groene lezing

NBG-VU-symposium ‘Duurzaam durven denken vanuit de Bijbel’ (n.a.v. het boek Hemels groen)
Wanneer: 8 maart 2024, 14:30-17:00u  uur |
Waar: Vrije Universiteit Amsterdam
Voor wie: studenten, theologen, voorgangers en iedereen met interesse in ‘groene exegese’ en duurzaamheid als Bijbels thema.
Programma: Symposium met als sprekers onder meer oud-Kamerleden Marianne Thieme en Carla Dik-Faber en hoogleraar christelijk ecologisch denken David Onnekink.
Toegang: de toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk.
--> Link groene lezing 8 maart


Kijktip documentaire Netflix: 'YOU ARE WHAT YOU EAT: A TWIN EXPERIMENT'

Klik hier voor de trailer naar 'YOU ARE WHAT YOU EAT: A TWIN EXPERIMENT'

De documentaire You Are What You Eat: A Twin Experiment neemt de kijker mee in een eet-experiment van Stanford University, uitgevoerd door voedingswetenschapper Christopher Gardener. Aan het onderzoek doen 22 identieke tweelingen mee. Ze worden acht weken lang gevolgd. Ieder volgt zijn eigen dieet ( gezond-vegan versus gezond-vlees) om te zien welke invloed voedsel op het lichaam heeft. De eerste vier weken wordt het voedsel aan de tweeling verstrekt. De laatste vier weken koken ze zelf. Daarbij gaan de deelnemers zelf naar de winkel om ingrediënten te halen en bepalen ze zelf de hoeveelheid.

Wat is het effect?
De verandering in levensstijl blijkt een groot effect te hebben. De groep die het vegan dieet voorgeschoteld kreeg is er lichamelijk gezien beter aan toe dan de tweelingen die een dieet op basis van vlees kregen. De eerste groep had een langere levensverwachting, minder kans op hartziekten, een hoger libido en het lichaamsgewicht verminderde.

De documentaire zet de kijker aan het denken over de voeding zelf, maar ook over de voedselindustrie en hoe er met dieren/natuur om wordt gegaan.
Lees meer